Partyband Braid

Contact

Voordat u aan Braid een vraag wilt gaan stellen, leest u a.u.b. onderstaande vragen en antwoorden door. Wellicht staat het antwoord vermeld. Daarnaast is Braid natuurlijk altijd bereid om op al uw vragen een snelle reaktie te geven.

MEEST GESTELDE VRAGEN:


IK WIL BRAID EERST BELUISTEREN, KAN DAT?
Jazeker, dat kan. Het wordt zelfs aanbevolen. U kunt Braid beluisteren op een van de openbare gelegenheden, of u bezoekt een van onze repetitie-avonden. Het bijwonen van een repetitie verplicht u tot niets. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via bovenstaand formulier.

 

WAT VOOR MUZIEK SPEELT BRAID ?
Zoals u ook al een beetje van onze setlist kunt afleiden, heeft Braid een erg ruim repertoir met allerlei genres. Braid speelt oude muziek (jaren 70) tot heden. Kortgezegd is het vaak zo dat er een bepaalde opbouw zit in het programma, van easy listening tot heerlijke dans/swing/disco. Tijdens de boeking is overleg mogelijk over de te spelen nummers.

 

SPEELT BRAID OOK VERZOEKNUMMERS ?
Op verzoek (ruim van tevoren bespreken, minimumtermijn van 8 weken) speelt Braid bijvoorbeeld uw eigen muzieknummer voor de openingsdans, en/of enkele andere verzoeknummers. Maar wel op voorwaarde dat de nummers passen in het repertoire en dat het met onze bezetting uitvoerbaar is.

 

KAN IK GEBRUIK MAKEN VAN EEN CD-SPELER?
Ja, dat kan. Braid heeft altijd een CD-speler bij zich waarvan u gebruik kunt maken voor bijvoorbeeld ingestudeerde sketches. Aan het gebruik van onze CD-speler zijn geen extra kosten verbonden.

 

HOE LANG SPEELT BRAID TIJDENS EEN FEEST?
Braid speelt circa 3 of 4 maal 45/50/60 minuten tijdens een feest. Dat blijkt doorgaans ruim voldoende te zijn voor een avondvullend programma. Wel wordt de prijs bepaald mede aan de hand van de lengte van het optreden.Wij zorgen in ieder geval voor een geheel avondvullend programma. Uiteraard kunt u - in overleg - zelf onze start- en stoptijden bepalen.

 

MOET IK DE PAUZEMUZIEK ZELF VERZORGEN?
Nee, dat hoeft niet. Braid verzorgt zelf de muziek in de pauze tussen de sets of tijdens het diner. Middels (opgenomen) cd’s zal er tijdens de pauzes muziek te horen zijn. Afhankelijk van het evenement kan dit worden aangepast (achtergrondmuziek/disco).

 

IS DE BAND OP TIJD KLAAR VOOR HET FEEST?
Wij zorgen dat de licht- en geluidsinstallatie minimaal een uur voor aanvang is opgebouwd. De band moet soundchecken, de geluidsinstallatie afstellen. Indien er in de feestruimte voor aanvang van het optreden van Braid activiteiten plaatsvinden, kan dit een probleem zijn. Om tijdens het optreden een goed geluid te hebben is er vooraf 30 minuten nodig om alles goed af te stellen. Zorg dan bijvoorbeeld voor een activiteit zo mogelijk in een andere ruimte. De bandleden zijn minimaal 1 uur voor aanvang van het feest aanwezig.

 

SPEELT BRAID HARD?
Het ligt voor de hand dat een liveband een behoorlijk volume veroorzaakt. Er zullen altijd mensen zijn die livemuziek als te hard ervaren. Wij zijn echter voorstanders van een redelijk volume. Wij zijn geen rockband en zullen ons optreden niet enkel laten afhangen van een hoog geluidsvolume. Tijdens onze pauzes zetten wij een CD'tje als achtergrondmuziek op, zodat de gasten op uw feest op hun gemak met elkaar kunnen spreken.

 

SPEELT BRAID DOOR HET GEHELE LAND ?
Braid speelt in principe in het noorden van Nederland, "boven de grote rivieren".

 

MOGEN GASTEN GEBRUIK MAKEN VAN BRAIDS APPARATUUR?
Voor speeches en theaterstukjes kunnen de feestgangers een microfoon van ons gebruiken. Als er muziek gedraaid moet worden, staat er een CD-speler voor hen klaar. Wanneer mensen instrumenten willen gebruiken, dienen ze die zelf mee te nemen. Wel kunnen we, wanneer vooraf is aangegeven, liedjes van feestgangers begeleiden.

 

WELKE VOORZIENINGEN HEEFT BRAID NODIG?
Nabij het podium dienen voldoende eletriciteitsvoorzieningen (bij voorkeur een krachtstroomgroep) aanwezig te zijn. Die eletriciteitspunten (230 V/16 A) zijn noodzakelijk voor de muziekapparatuur en voor de lichtapparatuur. De grotere zalen beschikken meestal wel over een krachtstroomgroep. Deze zaken dient u zelf met de zaaleigenaar vantevoren goed door te spreken, aangezien Braid er vanuit gaat dat deze basisvoorzieningen aanwezig zijn.

Tijdens de avond gaat Braid er vanuit dat drankjes voor de bandleden en licht- geluidstechnicus vrij ter beschikking worden gesteld .

 

WIE MAAKT AFSPRAKEN MET DE ZAALHOUDER?
Braid en/of de geluidstechnicus, regelt verder het contact met de zaalhouder zelf. U dient uw eigen planning door te geven (aanvang feest en starttijd van de muziek) en de naam en adres van de feestzaal. Graag overleggen wij met u hoe de bandopstelling in de zaal zal zijn. Als de gasten arriveren is Braid startklaar.

 

VOOR WELK SOORT GELEGENHEDEN IS BRAID GESCHIKT?
Braid speelt op bruiloften, personeelsfeesten, braderieën, in café's of op andere feesten. Overal waar de organisator iets te vieren heeft en een feest wil organiseren, zorgen wij graag voor de muzikale omlijsting.

 

WAT KOST HET MIJ ALS IK BRAID WIL BOEKEN ?
Een belangrijke en meestal eerste vraag is vaak wat het u gaat kosten. Een concreet antwoord is vooraf niet te geven. U kunt ten alle tijde om een prijsopgave verzoeken. Geeft u dan door waar het feest wordt gehouden (reisafstand) en hoe groot de zaal is; hoeveel bezoekers er worden verwacht Met uitzondering van de kleinere optredens zoals in cafe's en kroegjes, regelt Braid in principe zelf de licht- en geluidsvoorzieningen, zoals bij bruiloften, partijen en personeelsfeesten. Nogmaals, Braid gaat voor kwaliteit en wij voorspellen dat u hierin niet teleurgesteld zult zijn. Van een afspraak tussen boeker en Braid wordt een contract opgesteld, zodat beide partijen de boeking zwart op wit hebben

 

OVERIGE VRAGEN?
Via bovenstaand formulier kunt U voor al uw vragen geheel vrijblijvend kontakt opnemen met de band en het verplicht u tot niets. Een antwoord krijgt u direct na binnenkomst van uw vraag/vragen, per email. Vermeld daarom uw emailadres.

 

 

Contact Formulier

Email:
Onderwerp:
Bericht: